VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Thursday, September 23, 2010

Respekt för väljarna

Några dagar efter valet kan man bara konstatera att väljarna har markerat att man vill ha in Sverigedemokraterna i såväl riksdagen som kommun- och landstingsfullmäktige. Jag tycker det är trist, men måste ändå respektera väljarnas beslut. Det finns naturligtvis också anledning att fundera över varför väljarna lyfter in Sd. Jag tycker att alltför många använder sin tid för att skälla på Sd-representanterna, istället för att ransaka sig själva och vilken valrörelse och vilket politiskt valbudskap vi fört fram.
Respekten för väljarna innebär att vi självklart ska acceptera valresultatet och behandla Sp-representanterna på ett korrekt sätt. Dom försök till manipulation av inflytandet som framförts i form av ändrat antal riksdagsutskotts platser för att därigenom utestänga Sd är enligt min mening förkastligt och skulle dessutom bara stärka bilden av Sd som martyrer, vilket i sin tur skulle öka deras inflytande på lång sikt.
I Linköping där Sd fått 3 mandat och inte heller har någon vågmästarroll kommer deras inflytande att bli minimalt under de kommande 4 åren. Dom är för små för att få representation i styrelser och nämnder. Däremot kommer dom att kunna få insynsplats i KS och KS-planeringsutskott, liksom också gruppledararvode motsvarande ungefär en kvartstjänst. Jag förutsätter att ingen försöker manipulera dessa i enighet beslutade regler för det politiska arbetet i Linköpings kommun. Respekt för valresultaten är A och O i en demokrati.
Däremot kommer jag, och jag hoppas dom flesta andra kommunfullmäktigeledamöter, att ta debatten med Sd i sakfrågorna och visa på bristerna i deras politik. Men jag kommer också att under dom kommande 4 åren jobba för att vi i Linköping inte ska ha några brister i politiken som gör att väljarna nästa gång åter missnöjesröstat.
Tid för eftertanke och självransakan
tycker
Gösta Gustavsson
Läs också gärna Moharrem Demiroks mycket bra debattinlägg i dagens "corre": http://www.corren.se/asikter/debatt/?articleId=5363009&date=&menuids==

No comments: