VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Saturday, September 04, 2010

Landsbygden lever - Östgötadagarna

Idag och i morgon är det de årliga östgötadagarna då massor av entreprenörer, kulturarbetare, företagare och föreningar på den Östgötska landsbygden har öppet och bjuder in alla intresserade att komma och besök deras verksamheter.
Detta har nu pågått i 10år och blir bara större och större för varje år. Det är Östsam, länsstyrelsen och landstinget som har det övergripande ansvaret, men kommunerna, länsbygderåd och byalag finns också med.
Verkligen kul att se på alla verksamheter som finns på den Östgötska landsbygden. Man kan inte undgå att imponeras av mångfalden av verksamheter. Talet om en döende landsbygd kommer verkligen på skam.
För egen del har jag besökt Båt- och leksaksmuseet i Ljung och Kornettergårdens museeverksamhet under eftermiddagen. Två bra exempel på kulturhistoria med ett underifrånperspektiv. Raka motsatsen till dom statliga museerna som till 97 % lever på bidrag. Dom måttliga inträdesavgifterna som dessa privata museer tar ut är nog så viktiga för dessa och skulle säkert inte må bra av att staten hade gratisinträde på sina statliga museer. Konkurrensen är nog hård ändå
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: