VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Friday, August 06, 2010

ROT och RUT

Vad är skillnaden mellan ROT-avdrag och RUT-avdrag? Båda har ju som ide att skapa jobb för flera personer inom tjänstesektorn. Båda syftar ju till att göra svarta jobb vita. Båda vänder sig till privata hushåll med sina tjänster. Båda syftar ju till att underlätta livspusslet för dom som köper dessa tjänster.
ROT används för att byta fönster, golv, eller byta kök etc och är OK enligt vänsterkartellen, medan Rot-avdrag för att putsa dessa fönster, städa golven eller det nya köket är fult, ja till och med är ett sätt att bara gynna dom högavlönade i samhället.
Ja den enda skillnaden som jag kan se är att ROT främst ger jobb till män och RUT främst ger jobb till kvinnor. Vänstern har inte kommit ifrån det gamla mansamhällets värderingar.
Jag tycker att RUT-avdraget är en jättemöjlighet att skapa nya jobb till grupper som har särskilt svårt att komma in på arbetsmarknaden, ungdomar, långtidsarbetslösa och invandrare. Men det kanske inte är så viktiga grupper för vänsterkartellen
tänker
Gösta Gustavsson

No comments: