VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Tuesday, August 17, 2010

Laddstolpar för el-bilar nu i Linköping

Nästa vecka inviger vi i Bixia dom första laddstolparna för el-bilar. Dom kommer att finnas vid en känd hamburgerrestaurang på Tornby. Då kan man ladda elbilen och samtidigt ladda in mat i hela familjen. Ja man hinner nog gå och handla lite kul grejer också under tiden. Just nu är väl inte trycket på laddstolpar för elbilar så stort, men nu har vi i Bixia fixat så det finns laddningsmöjligheter i bl a Mjölby, Linköping och Katrineholm. Nu väntar vi bara på att ett antal el-bilar körs på våra vägar.
Jag ser ju möjligheten att efter hand sätta upp laddstationer i P-hus, större P-platser och på större arbetsplatser. Kostnadenper laddningsstolpe är ju inte så stora.
Miljöpartiet tycker att bilarna är problemet och vill stoppa dom. Vi i centerpartiet gillar bilen, men vill få bort de skadliga utsläppen. Därför är elbilar och biogasbilar toppenbra
tycker
Gösta Gustavsson

4 comments:

Karl-Jan said...

Problemet med bilar är ju inte just bilen, utan att dess infrastruktur tar så mycket plats. Är det då inte vettigare att satsa på kollektivtrafik i städerna och utanför städerna skapa möjligheter att köra på el, biogas eller vad man nu tycker är en vettig energibärare.

Christian said...

Karl-Jan, man behöver väl både och? En konkurrenskraftig kollektivtrafik för dem som behöver det - och parkeringar och laddstolpar för dem som behöver det.

I övrigt goda nyheter, Gösta! Kul att höra att vi nu är på samma tekniska nivå som Mjölby! ;o)

Anonymous said...

Höjdare att köra bilen på importerad kolkraft. Då får ju danskarna utsläppen som tack för att de stängde Barsebäck.

Gösta Gustavsson Linköping said...

I ett modernt samhälle behöver vi bil, buss, tåg, flyg och cykel. Inget transportmedel löser alla våra behov utan här gäller att kombinera dem klokt. och inget bränsle kan lösa alla problem, och så förståss att göra dom så miljövänliga som möjligt.
Lösningen finns inte i enfalden utan i mångfalden