VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, July 12, 2010

Ojämlikhet i bolagsvärlden

Dom kommunägda energibolagen begränsas av kommunallagen på ett sätt som inte gäller för dom stora stadsägda bolagen som Vattenfall och Fortum. Detta märks tydligt gång på gång ute på den konkurrensutsatta energimarknaden. Detta gör att vi nu är på väg från en fri energimarknad mot en oligopolmarknad, där dom 3 stora Vattenfall, Fortum och Eon snart är på väg att helt dominera marknaden. Och med bara 3 stora aktörer är det bara en tidsfråga innan konkurrensen sats ur spel. Priserna riskerar att sticka i höjden för oss konsumenter, som så ofta sker vid bristande konkurrens.
Tyvärr tycks inte staten se detta som det stora konkurrensproblemet för dom kommunägda bolagen, utan man tycks tror att det är skattesubventioner från dom kommuner som driver energibolag som är det stora problemet. Om inte regering och riksdag snart inser problemet så kommer energikonsumenterna snart att drabas av stora prishöjningar
tror
Gösta Gustavsson

1 comment:

mbs said...

Ett annat stort problem anser jag är att Vattenfall ändrat betaltid. Vi fick idag (12/7) en faktura med fakturadatum 6/7 som skall vara betald senast 26/7. Detta betyder 14 dagar inte 15 dagar. Jag mejlade till Vattenfall förra månaden och påpekade att enligt bokföringslagen skall det vara 30 dagars betaltid om inte annat överenskommits. Jag fick ett mejl tillbaka där masn påpekade att man hade rätt att göra på detta sätt och tackade för mitt påpekande.Det är mycket fräckt av Vattenfall anser jag att göra på detta sätt. Vad har vi som konsumenter för val? Vi måste ha vår ström och eftersom Vattenfall har nätet så blir det väl ofta så att man även har dem för elhandeln också. Det är hela tiden den lilla människan som kommer i kläm anser jag. Vad kan vi som småkonsumenter egentligen göra och vad kan vi som är kommunpolitiker göra undrar jag?