VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Friday, July 09, 2010

Almedalen - Varför då?

Efter att jag besökt almedalsveckan tre år i rad tycker jag det finns anledning att fundera varför man ska åka dit och vilka som bör åka dit och på vems bekostnad.
Jag tycker man kan se 4 olika grupper som finns där.
1. Dom som åker till Almedalen för att då information om vad som är på gång inom olika områden och snappa upp tips och idéer som man kan använda i sin verksamhet på hemmaplan.
2. Dom som åker till Almedalen för att berätta om vad man själv gör eller vill göra .
3. Dom som åker till Almedalen för att träffa makthavare för att påverka dessa i sitt beslutsfattande.
4. Dom som åker till Almedalen för att njuta av sol, värme och ett trvligt stadsliv och träffa gamla bekanta.
För min del tycker jag att om vistelsen ska betalas av någon annan via skattemedel eller av något företag eller någon organisation så måste man kunna kräva att man klargör syftet och målet med besöket. Ett effektiv planering krävs för att man ska få ut tillräckligt mycket av Almedalsveckan för att motivera kostnaderna. (Det är inte reapris på boende i Visbytrakten den veckan). Det krävs också en tydlig utvärdering och uppföljning för att se att man verkligen gjort skäl för kostnaderna.
Jag har sett många exempel på mycket väl motiverade investeringar i Almedalsveckan. Men tyvärr också sett alltför många som närmast använt Almedalsveckan enligt punkten 4 ovan, trots att hela kostnaden belastat skattebetalarna eller någon organisation.
Ska man åka på andras bekostnad så ska man göra nytta annars ska man betala klaser själv
tycker
Gösta Gustavsson

2 comments:

Christian Gustavsson said...

Helt rätt tänkt!

Almedalen är fantastiskt i den meningen att man kan hämta in så mycket på en plats. Man kan variera sig från sjukvård till fjärrvärme, för att exemplifiera med bredden på det jag själv besökte.

Boende är för övrigt inte jättedyrt. Själv har jag bott i ett konverterat garage, precis som förra året. Kostar mindre för en vecka, än ett hotellrum gör under en natt.

Gösta Gustavsson Linköping said...

Jag tor många som åker till Almedalen gör ett jättebra jobb och är mycket sparsamma med skattepengarna, men jag har under åren sett åtskilliga exempel på personer som tillför väldigt lite i förhållande till vad deras vistelse kostar