VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Saturday, June 12, 2010

Vindkraften blåser bort!

Nu ska försvaret stoppa vindkraften i Sverige. Inga kraftverk närmare än 40 km från närmaste flygbas. Det betyder att ett stort antal planerade kraftverk stoppas och att ett antal redan byggda vindkraftverk måste rivas. Det verkar inte klokt på en fläck. Om man kan flyg med Nato-flygplan i Danmark där det vimlar av vindkraftverk, så måste det väl gå lika bra här i Sverige. Det är enligt min uppfattning helt oacceptabelt att ofullständiga konstruktioner av navigeringssystem på ett militärt flygplan ska diktera villkoren för Svensk energipolitik. Om militären upplever detta som ett problem, så får man givetvis beställa en teknisk lösning an Saab så att as klarar samma säkerhetskrav som andra flygplan.
Tänk efter vad militärens förslag innebär. Det blir stopp och rivning av alla vindkraftverk i Linköpings kommun, halv Mjölby kommun, stora delar av Motala kommun, västra delarna av Norrköpings kommun, norra delen av Kinda kommun, liksom delar av Åtvidaberg, Söderköping och Finspång.
Dags att säga ifrån på skarpen
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: