VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Tuesday, June 15, 2010

Det blåser omkring vindkraften

Det är verkligen dags att styra upp beslutsordningarna i landet. Det är inte rimligt att en myndighet, i detta fall krigsmakten ska kunna avgöra hala samhällsplaneringen i Sverige.
Tidigare har man med sina bullerkurvor i princip stoppat hela Linköpings utbyggnad. Detta har nu stoppats tack vara centerpartisterna i miljödepartementet, så att vi kan fortsätta att bygga ett klimatsmart Linköping.
Nu utfärdar man idiotstopp för all vindkraft i halva Östergötland, för att man anser att vindkraftverken förhindrar dom militära flygningarna. Verkar som ett försenat aprilskämt. Om vindkraften gör att militära flygplan inte kan flyg på flera mils avstånd har jag en bra idé. Vi bygger vindkratverk efter alla våra kuster så kan ju inte fiendens flyg flyga in på svenskt område. Det blir ju billigare än JAS och dessutom löser vi samtidigt energiproblemen. För säkerhets skull kan vi bygga några extra vindkraftverk vid sådan områden som vi tycker är särskiljt viktiga att försvara.
Allvarligt talat. Nu är det dags att dom politiska systemen blir tydligare och rakare. Vi kan inte ha ett myndighetssverige som lever sitt eget liv. Låt politikerna bestämma och styra över myndigheterna
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: