VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, May 24, 2010

Snart laddar vi i Linköping också

I fredags invigdes Östergötlands första laddstolpar för laddning av elbilar. Bra jobbat av dom berörda. Men nu undrar förstås linköpingsbor när man kan få ladda sin elbil i Linköping, som ju alltid vill ligga i framkant när det gäller miljöfrågor. Jag kan lugna er alla med att om ni beställer er elbil idag så ska vi på Tekniska Verken och Bixia se till att det finns laddstolpar tillgängliga i Linköping den dagen du får din bil levererad. (Stolpuppsättningen är på gång)
Vi i Bixias styrelse har beslutat att alla orter där Bixias ägare finns ska sätta upp ett antal laddstolpar snarast. Det gäller alltså orter som t ex Linköping, Mjölby, Nässjö, Växjö och Borgholm. Problemet just nu är alltså inte laddstolparna utan tillgången till bra elbilar och priset på dessa. Det känns därför mycket bra att Andreas Carlgren nu aviserar en miljöbilspremie på i storleksordningen 50 000 kr för miljöbilar med mycket högre krav än dagens miljöbilar. Det kommer att betyda mycket för introduktionen av elbilarna i Sverige.
Vikten av lämpliga ekonomiska styrmedel för att få förändringar till stånd framgår ju av hur man denna mandatperiod fått fart på dom "vanliga" miljöbilarna via ekonomiska styrmedel. Under den nuvarande mandatperioden har ju antalet miljöbilar ökat från 23000 år 2005 till 277000 idag. Alltså mer än en tiodubbling av miljöbilarna under med centerpartiets miljöpolitik. Det känns bra att regeringen vågargå från ord till handling
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: