VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Wednesday, March 24, 2010

FI - Fiende till jämställdhet?

Alla etablerade partier jobbar med sina listor inför valet. Varje dag kommer rapporter om vilka personer som ska företräda partierna. Det kommer inlagor om jämställdhet, åldersfördelning och etniskt ursprung. Jag upplever att alla partier verkligen jobbar hårt på att få en bra blandning på sina listor.
Men det finns ett tydligt undantag. Fiministiskt Initiativ (FI), som ständigt talar om behovet av kvotering, jämn fördelning mellan män och kvinnor och lika villkor har inte tänkt på detta den enda gång som man verligen direkt kan besluta om detta. På sin egen rikdagslist. Fi har 32 kvinnor och 5 män på riksdagslistan till höstens val. Tänk om något av de etablerade partierna hade en sådan ojämn könsfördelning. Då skulle nog Gudrun Schyman stå i TV och skrika ut sin ilska över dom etablerade partiernas brist på jämställdhet
tror
Gösta Gustavsson

No comments: