VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Wednesday, March 17, 2010

Avtalsrörelsen

Avtalsstrategin verkar ibland vara mycket märklig. Jag tycker det är svårt att säga exakt vilken lönenivå som den Svenska ekonomin tål. Arbetsgivarna säger 0 % och Metall och andra fack säger 2-3 % plus lite extra andra förmåner.
Men det märkliga är att företagsledarna tycker att ge bonus och stora löneökningar till de högsta cheferna går bra, utan tanke på tillgängligt löneutrymme och lågkonjuktur. Och då pratar vi inte om månadslöne höjningar på några hundralappar eller enstaka tusenlapp, utan det handlar om personer som trots att man har årslöner i mångmiljonklassen får bonusar och avgångsvederlag som vida överstiger vanlig människors livslöner.
Personligen har jag svårt att förstå hur dessa höjdare kan tycka att de är värda så mycket mer än alla andra. Ja har inget emot bra lön för bra prestationer, men man måste väl ändå hålla sig inom rimlighetens gränser
tycker
Gösta Gustavsson

1 comment:

Anonymous said...

Bra talat!
Dessutom har många av företagen råd att ge stor utdelning till aktieägarna.
Märkligt, när företagen samtidgt är nära konkurs på grund av de höga lönekostnaderna.
Christer h