VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, February 22, 2010

Hushållsnära tjänster - En succé

I går kväll redovisade TV hur effekterna blivit med de hushållnära tjänsterna. Över 11 000 jobb finns nu inom sektor. De företagare som intervjuades räknade med en fördubbling inom det närmaste året, vilket skulle ge ytterligare 11 000 nya jobb. Mycket stor andel av dom anställda kom från tidigare arbetslöshet. Mycket stor andel fick nu sitt första jobb efter flera år av arbetslöshet efter skolan. Stor andel hade utländsk bakgrund och gladdes åt att äntligen komma in i det Svenska samhället. Strålande resultat helt enkelt.
Men kritikerna har ju hävdat att det endast är dom rika som skulle utnyttja detta. Men det är helt fel enligt dom intervjuer som gjordes. Många pensionärer fanns i gruppen och jag kan ju förstå att just i vinter är det många som tacksamt ser möjligheten med bl a snöskottningen. En annan grupp som var stor utnyttjare av de hushållsnära tjänsterna var barnfamiljerna som hade svårt att få livspusslet att gå ihop och som ville få mer tid för sina barn.
Jag resultatet hittills visar på att centerpartiets gjorde rätt då vi drev kravet om de hushållsnära tjänsterna i valet 2006 och sedan i regeringsarbetet. Därför är det bra att Maud Olofsson nu vill gå vidare och skapa fler jobb inom servicesektorn genom att halvera momsen på restaurangtjänster, frisörtjänster etc. Här är områden som skulle kunna ge fler jobb och jobb för grupper som idag har särskilt svårt att komma ut på arbetsmarknaden
tycker
Gösta Gustavsson
Du kan se mer på SVT:s hemsida. http://svt.se/2.22620/1.1899041/skatteavdrag_splittrar_de_rod-grona

1 comment:

Anonymous said...

Du skriver: -Stor andel hade utländsk bakgrund och gladdes åt att äntligen komma in i det Svenska samhället.
För ett par år sedan fick vi genom jobbet möjlighet till städning hemma.
En utbildad jurist med, utländsk bakgrund, från städbolaget dammade och fejade hemma. Tror du on gladde sej? Jag skämdes i allafall. Med ditt resonemang kan vi väl starta import av slavar från Afrika också. Där finns ju många arbetslösa.