VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Saturday, January 02, 2010

Nytt år, Vad ska hända


Nu har just 2009 avslutats och nu är frågan vad händer på det nya året 2010. Ett oskrivet blad i vår historia. Det är som alltid spännande att fundera över vad som kommer att hända under det nya året.
Vi förväntar oss förstås att kronprinsessan Viktoria äntligen gifter sig med sin Daniel och flyttar in på slottet. Det blir väl inte i mitt pepparkaksslott, utan på Haga slott, som nu renoveras. Min mamma jobbade på Haga slott när det senast bodde prinsessor på Haga. Mamma jobbade där ett år i början av 40-talet när Viktorias fastrar bodde där med dåvarande kronprinsparet.
Jag ser också fram mot ett år som politiskt kommer att präglas av valet i september. Som politiskt aktiv är ju alltid valrörelserna en extra kick för oss inblandade. Tyvärr har valrörelserna gått mot mindre fakta och eftertänksamma diskussioner, mot mer av slagord, påhopp, populism och osakligheter. Som en mer eftertänksam politiker bekymras jag av denna utveckling. Jag gillar väl genomtänkt och ansvarig politik, där väljarna får en verklig möjlighet att sätta sig in i de viktiga sakfrågorna och därefter kan göra ett genomtänkt val av parti och partiföreträdare i till kommun, landsting och riksdag. Men jag är kanske för gammalmodig.
Annars tycker jag att det är klimat och miljöfrågorna som blir de verkligt spännande frågorna under det kommande året. Fortsättningen på Köpenhamnsmötet kommer att vara jätteviktigt för hela mänsklighetens framtid.
Viktig och spännande
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: