VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Wednesday, November 25, 2009

Grisarnas rätt till ett värdigt liv

Dom senaste dagarna har en grupp av "djurvänner" kablat ut bilder på vanvård av grisar i ca 100 Svenska djurstallar. Avskräckande bilder som får oss alla att reagera. Media hänger förstås på och ansvariga på länsstyrelserna som skulle kollat upp dessa på resursbrist. Detta är ju anmärkningsvärt eftersom länsstyrelserna fått flera hundra miljoner kr för att sköta denna uppgift. Denna tillsyn sköttes förr av kommunerna, men då tyckte staten och länsstyrelserna att kommunerna inte skötte detta bra utan tog över denna verksamhet.
Men mest anmärkningsvärt är dock att "djurvännerna" började ta bilder för 2 år sedan och alltså sedan dess vetat om vanvården av djuren utan att anmäla detta.
Upprörande och inte särskilt djurvänligt
tycker
Gösta Gustavsson

2 comments:

Anonymous said...

Över länstyrelsen råder väl Eskil Erlandsson i den här frågan.
Borde du inte fundera över hans roll?
Hur hade du formulerat dej om jordbruksministern hetat Nykvist eller Winberg?
Var finn självkritiken i dagens Centerparti?
/Leif

Gösta Gustavsson Linköping said...

Efter vad jag förstår har man på riksnivå varit överens om att staten skulle ta över ansvaret från kommunerna och inte heller har man haft olika uppfattning om resurserna till länsstyrelserna för att sköta denna uppgift.
Jag är alltså kritisk mot att staten inte tar sitt ansvar och att tjänstemännen inte är ute och kollar trots att de fått ett stort antal tjänster för att skta denna uppgift. Ibland tycks centralmakten tro att man är mycket duktigare än lokalmakten att sköta sina uppgifter.
Jag ser nog inte detta som en partiskiljande fråga, även om det alltid finns personer som försöker hitta detta och då skylla på dom andra partierna i alla lägen. Tyvärr är det väl den stilen som skapar politikerförakt