VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, October 26, 2009

Onyanserad debatt hjälper Sverigedemokraterna

Just nu verkar Sverigedemokraterna ha vissa framgångar enligt opinionsmätningarna. Detta tror jag har beror på två saker
1. Många Svenskar känner en viss rädsla inför det okända. Detta är knappast något nytt, utan har väl alltid funnits i alla samhällen. Det gäller såväl i stort som smått. Landsbygdsbon som känner sig osäker i storstaden och storstadsbon som känner sig osäker långt ut i skogen. Även om vi idag suddat ut många av dessa gränser har också många nya kulturer och religioner kommit oss närmare.
2. De etablerade proffs-tyckarna är så rädda för att betraktas som "icke renläriga toleranta personer" så man törs inte ta en nyanserad diskussion i dessa frågor. Istället klubbar man ner varje person som försöker nyansera frågorna. Man tävlar bara om att vara politiskt "mest korrekt" vilket ibland irriterar vanliga människor som förstår att problem måste lösas istället för att soppas under mattan. Detta ger ju SD en jättechans att få nya sympatisörer. Inte för att dessa gillar SD-budskapen, utan för att man ogillar etablisemangets onyanserade argumentation.
Det är dags för att släppa fram nyanserna i dessa frågor
tycker
Gösta Gustavsson

3 comments:

Anonymous said...

Maud gjorde säkert sitt bästa. Lite ödmjukhet om jag får be.

feminix said...

Vad är dina argument för en fortsatt stor invandring? Flum som "öppenhet och allas lika värde" som partiledarna ständigt upprepar är inga argument.
Hur många fler kan vi ta emot? Finns det något tak? En miljon eller hundra miljoner?

Johan Karlsson said...

Man idotförklarar många procent av sveriges befolkning genom att påstå att de inte kan tänka själva utan röstar på SD av diverse påhittade anledningar. SD för en politik som många i Sverige tycker är viktig och som alla andra partier blundar för.