VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, January 05, 2009

Extremisterna styr för mycket i världen
Det är nästan alltid ett fåtal med extrema åsikter som får för stora möjligheter att styra över den stora tysta massan av människor. Hitlers nazister i Tyskland. Talibanerna i Afganistan. Mullorna i Iran. Fundamentalisterna i Hamas och fundamentalisterna i Israel. IRA på Irland. Ja listan kan göras hur lång som helst.
Men de få extremas möjlighet att påverka och styra p g a de mångas passivitet gäller inte bara långt bort och i historiskt perspektiv. Nej den gäller också här och nu.
Några få bråkmakare förstör för de idrottsintresserade som vill se fotboll och ishockey. Några få nazistanhängare och några få vänsterextrema grupper förstör ordning och säkerhet för oss andra på stadens gator och torg. Några få personer anser sig ha rätt att att trotsa lagarna för att hindra vägbyggen, djurförsök och djurhållning. Några få bråkande ungdomar gör livet osäkert för alla andra ungdomar som vill träffas i staden på kvällar och nätter.
Nu är det dags att vi i den stora "tysta majoriteten" slutar att backa och tar ett aktivt ansvar för vårt gemensamma samhälle
tycker
Gösta Gustavsson

5 comments:

Anonymous said...

Bra inlägg Gösta! Har du tänkt på att några få kommunala styrelser anser sig tydligen också ha rätt att trotsa lagen för att gynna personliga vinstintressen genom att t ex skänka bort patent och kunskap till den verkställande VDns privata bolag utan upphandling? Eller att samma styrelser stödjer verksamhet som kostar skattebetalarna gigantiska summor långt bortom allt vad kommungränser heter?

Nej, jag håller med dig Gösta! Dags för lite ordning och reda, dags att tvätta byken innan det är försent!

Gösta Gustavsson said...

Jag känner inte till att styrelser i kommunala bolag trotsar lagen. Om du har bevis för något sådant ska du givetvis se till att berörda myndigheter vidtar rättsliga åtgärder.
Jag känner inte heller till att kommunala bolag skänkt bort patent, men däremot har man avtalat om att man mot ersättning ska få utnyttja patent, vilket väl är det som är idéen med att ta patent. Att få intäkter via provisioner för att tjäna in kostnaderna vi haft för utvecklingen som gett oss patenten.
Gösta Gustavsson

Anonymous said...

Bra Gösta!

Självklart gäller det bara nånannan.

Anonymous said...

Låt inte någon komma undan 2009

Anonymous said...

Vad gör du när du tar ett aktivt ansvar för vårt gemensamma samhälle?

Pratar förståss din Mespropp!