VÄLKOMMEN TILL MIN BLOG
Här kommer jag att skriva ner några tankar som jag står för själv. Det kan vara med anledning av något som just hänt eller något som jag gått och funderat på en längre tid.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida om du klickar här. KLICK.

Monday, December 29, 2008

Krig istället för julfrid
Åter är det strider i Israel och Gaza. Flera 100 raketer som Hamas avfyrat från Gaza de senaste veckorna mot Israel har till slut blivit för mycket för Israel som nu svarar med kraftfulla attacket mot Hamasmål inne i Gaza.
Jag kan förstå att man i Israel till slut bara "måste" göra något åt saken. Jag tror inte något land i världen i längden kan acceptera att ett grannland skickar 100-tals raketer på måfå in över gränsen och skadar dödar och sprider skräck bland människorna. Men effekterna av motanfallen blir fruktansvärda för vanliga människor i Gaza, för Hamas finns ju bland alla andra palestinier i området och bomber, kulor och krut ser inte skillnad på soldater, civila och oskyldiga barn.
Förlorarna i denna konflikt blir ju det stora flertalet i såväl Israel som i Palestina. Vinnare blir några få extremister på båda sidor som vill ha makt eller som syniskt tjänar pengar i konfliktens spår. Det är verkligen dags att de många människorna i området, med världens hjälp nu sätter stopp för skräckväldet som de få extrimisterna skapar
tycker
Gösta Gustavsson

No comments: